Man 69 år och har haft förmaksflimmer i dryga 4 år. Är el-konverterad vid två tillfällen utan förändring. Har även något som kallats ledningshinder. Vid upprepade besök hos läkare under åren för många omotiverade svimningsanfall med risk att slå ihjäl mig, har jag nu fått en pacemaker (Merlin Home med Transmitter)inopererad så sent som den 5 februari 2010. Jag äter Waran och min fråga är: Jag är mycket förtjust i Ingefära (färsk)som jag skär i små bitar och tuggar på och använder som och istället för godis. Har gjort detta i flera år men har hört att Waran och Ingefära inte går bra ihop. Är det så?

Svar

Du skriver att du står på Waran och att du tycker mycket om att äta ingefära. Ingefära sägs förstärka Waranet´s blodförtunnande effekt. Har du ätit färsk ingefära under tiden du stått på Waran? Om du har ätit ingefära under tiden du varit insatt på Waran så är din Waran-medicinering inställd efter detta och torde knappast innebära några bekymmer. Kostrekommendationerna vid behandling med Waran brukar oftast inte innebära några direkta förbud men rekommenderar jämnt intag av en varierad kost. Diskutera gärna med ansvariga för din Waran-behandling när du har frågor om din kost.