Född -71, äter sen -94 plendil och renitec mot essentiell hypertoni (utredd då).
Mått bra och inget knas. För 1,5 år sen började jag få hjärtrusningar och då började in- och utåkande på sjukan. Har övervakats på arytmiavdelning i oktober förra året och fick seloken ovanpå min bltr-mediciner mot hjärtrusningen.

Blev trött och slö i sommar med mkt extraslag. Upp för backe och i trappor men också efter måltid, främst på kvällen (verkar som magtarm irriterar fram dem).

Återigen på sjukhus upptäcktes kort period av VT (9 st) som kardiolog sade ej var farlig och ville ej följa upp med fys lab. Fick bisoprolol ist för seloken. Är hemma nu några dagar, men när jag är ute och går kommer extraslagen och jag känner mig ostadig. Pulsen verkar också hoppa. Kan detta försämras och bli allvarligare – vad rekommenderar du att jag gör? Kardiologen rekommenderar leva som vanligt, t o m träna. Men idag när jag skulle gå ut fick jag oroligt hjärta och konstig puls. Vågar knappt gå utanför dörren.

Svar:
Jag vet för lite om din situation för att uttala mig om prognos beträffande dina extraslag och korta VT. Du skriver att du fått lugnande besked från din kardiolog, men det verkar inte som om du är lugn. Du skriver att du knappt vågar gå utanför dörren. Jag vill att du åter kontaktar din kardiolog och berättar om dina besvär och din oro. Dina extraslag kan vara möjliga att behandla med en ablation. Kanske ska en elektrofysiolog bli engagerad i ditt fall.