Jag är en 15-årig tjej som tränar mycket och håller igång kroppen mycket, eftersom jag har börjat på idrottsgymnasium så skulle vi göra ett EKG. När jag fick resultatet så sa min läkare att jag kan ha en liten del hjärtflimmer men jag känner på kvällen när jag ska sova att hjärtat dunkar fort och hårt och när jag känner så slagen i otakt. Även när jag springer kan jag få känningar. Min läkare sa att han trodde det är något fel på maskinen men jag är rädd att jag verkligen har det. Uppskattar gärna svar!

Svar

Jag undrar om du förstått din läkare rätt när han från ett vilo-EKG säger att du kan ha ”en liten del hjärtflimmer”. Detta stämmer troligen inte. Du kanske bara har många extraslag vilket kan vara helt normalt. Om du dagligen har besvär kanske ett långtids-EKG kan fånga det du upplever som besvär (dunkar hårt, fort, otakt). Du bör åter kontakta din läkare för att få svar.