Har en fråga angående torrhosta. Jag har haft problem med förmaksflimmer under några år och gått på tamocor och senast multaq och waran. I oktober gjordes det en ablation i vänster förmak där de brände i lungvenerna. Ablationen blev lyckad och jag har känt mig helt bra efteråt. På senaste tiden har jag dock börjat torrhosta både när jag pratar och är tyst – utan att jag är förkyld. Det var så min arytmi började för flera år sedan. Nu undrar jag om den kan vara tillbaka?

Svar:

Jag vet inte vad denna ”torrhosta” står för. Den kan vara relaterad till infektion, men kan också utgöra biverkan från medicin. Har du fått någon ny medicin? Jag känner inte till torrhosta som sen biverkan till själva ablationsingreppet. Då dessa besvär ändå är påtagliga för dig tycker jag du ska kontakta din ansvarige elektrofysiolog för råd och hjälp.