Har haft kroniskt ff under de senaste 3 åren. Fick låg puls så jag har sedan ca 2 år en Pacemaker. Motionerar 4 ggr i veckan, jobbar deltid med utvecklings-projekt trots fyllda 67 år. Har inga direkta problem av mitt FF. Då jag motionerar får jag en kortare period av oregelbunden hjärtverksamhet efter ett pass. Kan under ett pass få en svajig puls så där mellan 100- och 160 som topp ligger mest runt 100-130 under ett rätt hårt motionspass. Pulsen går ner ganska fort. Kan prata under hela passet. Tar blodtrycksmedicin och ligger i stort på 121-70, lägre efter ett motionspass. Tar Waran, testar mig så där med 8 veckors intervaller. Bör jag begära en ablation nu direkt?

Svar:

Jag förstår inte varför du skulle abladeras. I det du anger framkommer att du har en god frekvensreglering såväl i vila som i arbete. Du skriver också att du inte har några direkta problem med ditt flimmer. Således verkar en oförändrad regim vara lämplig. Jag kan tycka att 8 veckor mellan PK-INR kontroller är lång tid. Vi brukar inte låta det gå mer än ca 4 veckor mellan dessa kontroller.