Jag äter Durbis Retrad 250mg 2ggr om dagen sedan 2005. Är 54 år, senast jag hade hjärtflimmer var 2005. Det var då jag började med Durbis. Medicin har alltså hjälp mig, men jag tror att biverkningen har gjort att jag har fått prostataförstorning, kan det vara så? Skall jag kontakta min läkare och försöka ändra dosen till en tablett om dagen? Jag fick alltid flimmer när jag blev ledig eller precis när jag gick på semestern, är övertygad om att mitt upp skruvade arbetstempo gjorde nog att jag fick flimmer när jag kopplade av. Startade upp ett företag under den perioden

Svar

Durbis verkar fungera utmärkt som förebyggande behandling mot förmaksflimmer för dig. Durbis orsakar inte prostataförstoring, men kan ge svårighet att kissa genom att den har en urinhämmande effekt. Denna biverkan kan bli extra tydlig vid samtidig prostataförstoring och kan orsaka urinstämma. Den rekommenderade dosen för att förebygga förmaksflimmer är 1-1,5 tablett två gånger per dag. Mindre dos än så är inte effektiv. Har Du mycket besvär med att kissa, ta kontakt med den behandlande läkaren och diskutera igenom detta.