Jag är 25 år och har vissa problem. Jag har haft problem med dubbelslag och obehag i bröstet ganska länge. Vad jag förstår är dubbelslagen helt ofarliga. I början kom dubbelslagen oftast i samband med upphetsning eller i vila. Nu har jag börjat uppleva problem under träning. Ska jag ta det lugnt när jag upplever hjärtklappning eller dubbelslag vid träning eller ska jag bara köra på. Jag har tidigare tagit flera EKG och även ett ultraljud på hjärtat för 8 år sedan. Alla tester har varit bra, men det är så fruktansvärt obehagligt för mig och hjärnan vill inte släppa tanken på att det kan vara något farligt.

Svar

Beskrivningen stämmer fortfarande mycket bra med de symtom man brukar ha vid extraslag. Dessa är i princip alltid ofarliga, det är dessutom mycket bra att det utförts en ultraljudsundersökning, som säkerligen var helt normal. Ofarligt men störande. Regelbunden fysisk träning anses vara en bra åtgärd även med extraslag.