Efter att jag jobbat stenhårt mot en deadline så har jag fått konstiga symptom i hjärtrytmen. Symptomen dök upp efter att jobbet var klart. Jag kan inte sova ordentligt och hjärtat slår jämna men mycket hårda slag på ca 85 slag per minut. Jag misstänker att det är hjärtrytmen som håller mig vaken.

Dessutom svettas jag ymnigt på nätterna och måste ha badlakan med mig i sängen. Kan detta ”bara vara stress” som en sköterska sa? När hjärtat är inblandat tycker jag att det är bättre att titta om det finns andra orsaker. Jag har också en magkatarr. Några ytterligare symptom har jag inte. Tilläggas bör att jag druckit kaffe, ett par tre muggar om dagen

Svar:
Om du har pågående hårda hjärtslag kan ett vanligt EKG vara av stort värde. Här kan man se om hjärtrytm utgår från den normala sinusknutan eller om rytmen är avvikande på något sätt. Kan du kontakta din vårdcentral för undersökning och EKG?