Jag fick mitt första förmaksflimmer precis innan jag avslutat mitt styrketräningspass. Jag tycker mkt om att träna, särskilt styrketräning. Kan jag fortsätta med detta?

Svar

Förmaksflimmer startar hos vissa enbart i samband med fysisk ansträngning. Om detta bara drabbat dig en gång efter styrketräning, är det svårt att säga om det var det som utlöste förmaksflimret. Risken att du får återfall i förmaksflimmer kan vara lite större om du fortsätter att anstränga dig hårt. Samtidigt är det bra för hjärtat att träna regelbundet. Du kanske kan prova att köra lite lugnare än vanligt först och se så att det går bra. Om du återfår förmaksflimmer flera gånger vid hård fysisk ansträngning bör du fundera på om det är värt att utsätta dig för det. Då kanske du får försöka hitta något annat sätt att motionera, som går bättre.