Jag är nyligen fyllda 30 år och fick för ett par veckor sen förmaksflimmer, åkte in till sjukhus och fick efter 24h från start av förmaksflimmer en elkonvertering som ledde till normal sinusrytm. Förmaksflimret kom dagen efter en utgång (bakfull) och efter att jag spytt. Vart irriterad på att jag mådde dåligt så jag försökte rensa maginnehållet och kanske gjorde detta för tufft. Direkt efter detta kom det. Tror jag kan ha haft något liknande för 7 år sedan som gick över av sig själv (också då dagen efter en utekväll). Har under dessa 7 år haft ”tyngre” utekvällar än denna som föranledde detta. Inte för att jag överkonsumerar men.. hade även en ovana att snusa under 6-7 månader vilket jag aldrig gjort tidigare. De hittade inga andra fel. Finns det en möjlighet att detta är en engångsföreetelse eller är det bara att vänta sig en massa episoder resten av livet?

Svar

Svårt att säga. Förekomsten av flimmer ökar med stigande ålder, så mycket är säkert. Det är också vanligt att man lättare får flimmer efter konsumtion av alkohol, sannolikt lättare ju mer man dricker. Tiden får visa hur det blir i Ditt fall.