Är 48 år och har sedan 2007 varje morgon vaknat av ett flimmer/fladder/centrifugsliknande känsla i mellangärdet, .mot höger sida. Om jag krystar, andras djup så försvinner detta obehag successivt. Kan ta 1-2 minuter. Om jag sedan vänder mig om på någon sida och försöker somna om så kan obehaget komma igen. Jag har inte detta fenomen dagtid utan bara på morgonen. Fladdret går mycket fort men pulsen går upp i ca 100, alltså inte alls som fladdret gör.

Jag är utredd av hjärtläkare med ultraljud, Bandspelar-EKG när jag tryckt och skrivit när jag får mina fladder men det enda som visas är ökad hjärtfrekvens, ingen patologiskt. Men något måste det ju vara. Jag kan känna igen mig här på sidan men varför visas inget på EKG?

Äter Seloken ZOC 25 mg x 1 till natten.

Svar:

Således bevisligen inte ett hälsoproblem som har med hjärtats rytm att göra.

Det är inte möjligt att utifrån beskrivningen spekulera i vad som orsakar upplevelsen i bröstet.