Har sedan upptäckten sept -07, elkonverterats 12 ggr. Det är nästan med en otäck pression 90 dagar mellan varje flimmerattack. Attackerna kommer alltid i vila. Jag motionerar var dag då jag är hundägare. Cyklar mycket på sommaren. Har i år gått ned 20 kg då jag gått med i viktväktarna. Har nu nått min idealvikt 87 kg, och ska försöka stanna där. Har aldrig mått så bra som nu sedan jag fick flimret. Jag fick flimmer för 4 dagar sedan och blev elkonverterad på Falu Lasarett. Vill gärna bli botad med ablation, då osäkerheten är jobbig att leva med. Det är svårt att åka på semester och dyl. Min läkare på kardiologen tycker att jag inte har tillräckliga besvär för ablation ännu. Är född 1947 och har hört att det är svårare att få ablation desto äldre man blir. Är det så? Och hur länge ska man vänta? Äter Tambocor och även Waran.

Svar

Tala med din behandlande doktor igen och diskutera möjligheten till ablationsbehandling. Har man uttalade besvär av ett återkommande förmaksflimmer och behandling med läkemedel (i ditt fall Tambocor) inte hjälper så är det enligt rekommendation ifrån Socialstyrelsens dags att få möjlighet att behandlas med ablation. Som du beskriver din situation så finns det ingen anledning att avvakta längre, du ska erbjudas möjlighet att bli remitterad till ett sjukhus som utför denna behandling.