Jag har haft attackvis förmaksflimmer ca 3 år. Elkonverterad en gång. Medicinerar nu med waran, sotalol 80mg 2ggr per dag blodtrycksmedicin o levaxin. För ca 9 mån sedan ändrade min läkare till Sotalol av den anledningen att mina attacker blev så täta. Har inte haft en enda flimmerattack sen Sotalol sattes in. Men nu efter alla dessa månader kom plötsligt en flimmerattack efter gymnastiken då vi hade avslappning.

Detta gjorde mig orolig för att fortsätta med gymnastik. De kan säjas att de är en vanlig PRO gymnastik som jag tidigare aldrig haft nåt problem med. Betyder detta att jag ska ta de försiktigt med gymn. Mitt flimmer satt i till morgonen därpå. Då de togs ett EKG o hjärtat gick i sinus igen. Ja vill ju gärna fortsätta att motionera utan att jag ska behöva känna oro. Ultraljud på hjärtat som tagits tidigare visade inga tecken på något onormalt.

 

Svar
Flimmer kan komma i många olika situationer, bland annat efter en ansträngning. Nyttan av gymnastik för dig är större än risken för återfall i flimmer. Jag rekommenderar därför fortsatt gymnastik.