Det senaste året har det hänt två-tre gånger att jag fått en vibrerande
känsla i mellangärdet (ungefär) solarplexus, och då känt mig yr och svag och som jag tappar andan lite. Det har gått över på en minut sådär. Har även någon fått en fladdrande/bubblande känsla i bröstet som hållit i sig i kanske 30 sek – 1 min. Oftast har det hänt när jag varit stressad och orolig eller lite bakfull. Har lidit av panikångest i ett antal år men efter behandling har jag känt mig frisk det senaste året. Eftersom jag har en journal från paniksyndrom tidigare så tvekar jag med att kontakta sjukvård då det känns som man kanske inbillar sig.

Svar: Inte lätt att på beskrivningen säga mera precist vad det rör sig om men det låter allt annat än farligt. Extraslag låter som den mest troliga förklaring inte minst då det kan stämma bra med vid vilka tillfällen det uppträtt. I första hand tycker jag inte man behöver göra någonting alls men skulle besvären tillta vore en bra åtgärd att göra någon form av långtids EKG-registrering, vilket säkert kan initieras från vårdcentralen.