För drygt 2 år sedan fick jag ”attacker”, helt plötsligt upplever jag som att hjärtat börjar slå okontrollerat och snabbt. Har för en mycket kort stund svårt för att andas och dra djupa andetag. Detta kom och gick under ett tag. Sedan försvann det. Nu har det dykt upp igen, när jag varit ute och sprungit. Har fått det några gånger utan att nödvändigtvis varit så trött. Har en pulsmätarare när jag springer och när jag fått attackerna slutar pulsmätaren visa puls. Känner på hjärtat och det känns som om det slår konstigt. Sedan efter ett tag kommer pulsen tillbaka på klockan.. Vad är det som händer? Känner igen mig i symtomen. Är det farligt?

Svar

Det låter på beskrivningen som någon form av rytmrubbning men det är givetvis omöjligt att säga vilken form. Att pulsmätaren inte visar puls är inget ovanligt, speciellt när hjärtat slår mycket oregelbundet. Kvarstår besvären föreslår jag att Du uppsöker sjukvården för att t.ex. få ett s.k. bandspelar-EKG utfört så att man med säkerhet kan säga vilken form av hjärtrytmrubbning det kan röra sig om.