Jag vaknar ofta på nätterna och har andnöd, andningen ökar och jag blir väldigt trött men har svårt att somna om. Jag försöker röra på mig så mycket som möjligt, en rask promenad minst en timme, har varit på el-konvertering, blev väldigt bra men tyvärr varade det inte mer än ca.en vecka. Är född 1927 har varit storrökare tills för ca trettio år sedan, efter detta har jag åkt 30 Vasalopp och sprungit lika många Lidingölopp. Lider hemskt av att inte kunna röra mig som jag vill. Försöker gå på motionsdans minst en gång i veckan, blir fruktansvärt trött men trots det känns det som om jag behöver detta. Jag har provat flera olika mediciner mot högt blodtryck men jag är inte säker på att det hjälper mot flimmer fast min läkare tror det.

Svar

Symptomen av trötthet och nedsatt fysisk prestationsförmåga hänger sannolikt till större eller mindre del ihop med förekomsten av förmaksflimmer. Ibland kan medicineringen bidra till ökad trötthet och uttröttbarhet. Kan endast rekommendera ytterligare samtal med behandlande läkare om problemen.