Har förmaksflimmer sedan oktober -06. Började då med Isoptin, åt det till nov -07 då man på Danderyd tyckte att jag trots min astma skulle övergå till Bisoprolol. Nu tycker jag att jag bara blir sämre, orkar inte röra mig som jag vill. Dansar folkdans och går på gymnastik, men orken blir bara mindre. Anstränger mig mycket ibland för att hänga med. Är det farligt att göra så. Inbillar mig att jag mådde bättre när jag åt Isoptin, men det kanske är sjukdomen i sig som förändrats.

Svar

Det är inte farligt att anstränga sig vid förmaksflimmer, däremot kan orken vara sämre då. Det kan vara så att du inte mår bra med behandling i form av betablockerare t.ex Bisoprolol. En ganska vanlig biverkning är trötthet och orkeslöshet. Däremot är det en vanlig och ofta effektiv medicin mot förmaksflimmer. Prata med din behandlande läkare om du kan prova någon annan medicin mot förmaksflimmer, p.g.a misstänkt biverkning mot betablockerare.