Jag kan inte påstå att min trötthet har kommit ’pang på’, utan kan minnas tillbaka till mina tonår och veta att jag redan då kände mig väldigt trött. Men under den tiden reflekterade jag inte så mycket på det, tonåren, hormoner, osv tänkte jag. Kan min trötthet orsakas av låg puls? Jag är 24 år, kvinna, och har en vilopuls på ca 44 slag/min. Jag får ofta yrselattacker när jag reser mig från huksittande tex så svartnar det för ögonen och jag måste hålla i mig i något eftersom att jag är rädd att svimma. Jag har dock aldrig svimmat. Jag tycker nästan alltid att de är kyligt, även fast människor runt mig tycker att de är nästan varmt, så fryser jag. Men framför allt är jag trött. Det spelar ingen roll hur mycket jag sover. Detta har börjat påverka mitt förhållande då jag aldrig orkar se klart en film, eller inte ens på helgen känner att jag vill vara uppe längre än till 10 för att jag är så himla trött. somnar så fort jag lägger huvudet på kudden. Så kan detta vara ett resultat av låg puls, och finns de något man kan göra?

Svar

Jag tycker att du ska kontakta din vårdcentral och be om en tid hos din läkare för att diskutera dina problem med puls, trötthet, frusenhet och yrsel. Med all säkerhet så kommer de att hjälpa dig att försöka hitta svar på dina frågor, bland annat med att ta ett EKG, mäta blodtryck och ta blodprover.