Jag är en frisk tjej på 23 år som under flera veckors tid har känt av en slags fladdrande känsla i hjärtat och det känns som att det är ihopkopplat med halsen och bröstet. Jag får flera gånger per dag extrahårda/fladdrande slag så att det riktigt strålar ut i kroppen och hela jag studsar till. Ibland flera gånger på rad. Mest när jag ligger ner. Det är jätteobehagligt och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag har gjort EKG men det känns inte som att allt står rätt till ändå. Jag upplever det som mycket störande i vardagen. Kan det vara något livsfarligt? Och ska jag begära några andra tester än EKG? Då detta får mig att aldrig riktigt kunna koppla av.

Svar: Det du beskriver låter mest som extraslag, är inte farligt och behöver sällan utredas vidare. Dock blir jag osäker på om man verkligen fångat dina besvär på EKG? Man bör anstränga sig för att ta reda på vad det är du känner. Detta kan göras med någon form av längre EKG-registrering där du får markera i tiden (dagbok) när du känner ”extrahårda/fladdrande” slag. Du bör kontakta din läkare för denna utredning.